10 sfaturi intretinere utilizare aer conditionat

10 sfaturi pentru utilizarea aerului conditionat

10 sfaturi pentru utilizarea buna functionare a aerului conditionat

De multe ori traim cu impresia ca aerul conditionat nu da randament. Ei bine, nu este doar o impresie, este chiar adevarul. De ce se intampla asta cand aparatul de aer conditionat ar trebui sa functioneze perfect.

Ei bine, ne propunem sa iti oferim 10 sfaturi prin care te poti bucura asa cum iti doresti de un aparat de aer conditionat.

Te rugam sa iei in considerare ca interventia unei echipe de specialisti iti poate simplifica foarte mult munca, timpul si economisirea de resurse.

1. Aparatura corespunzatoare

Atunci cand cumparati un aparat de aer conditionat alegeti unul apropiat ca putere de necesarul spatiului pe care il va climatiza. Daca veti achizitiona echipamente subdimensionate, atunci durata de viata a acestora va fi una mica. Cel mai bine este sa luati in calcul un aparat ce functioneaza la o capacitate mai mare decat este nevoie. In acest fel il puteti folosi la un nivel mediu de capacitate, fara a provoca orice cheltuieli suplimentare.

2. Rulouri si jaluzele

De mare ajutor sunt rulourile sau jaluzelele montate la ferestre. Acestea vor reduce din caldura emanata de soare.

3. Geamuri reflexize

Luati in calcul montarea unor geamuri reflexive in incaperea unde aveti montat aparatul de aer conditionat. Aceasta masura reduce transferul de caldura cu cca 25%, procent care se tranforma in eficientizarea consumului.

4. Dimineata pe racoare

Cel mai bun timp de ventilare al unei incaperi este dimineata, atunci cand aerul este mai racoros. Aparatul va da cel mai mare randament.

5. Sisteme de inchidere automata

Un sfat util este acela de a instala usilor un sistem de inchidere automat. In acelasi timp este indicata tinerea ferestrelor cat mai mult timp inschise.

6. Izolatie

Peretii si tavanul expusi soarelui necesita o buna izolare, aceasta masura reprezentand o scadere a consumului de energie cu 30% in privinta aerului conditionat.

7. Pozitionarea corecta

Pentru unitatea exterioara a aerului conditionat este bine sa se ia in calcul o pozitionare corecta, departe de razele soarelui, intr-un mediu cu aer circulat corespunzator.

8. Curatare regulata

Aparatul necesita o curatare a filtrelor regulata de cel putin 2 ori pe an. Acestea se pot spala si apa, dar pentru eficienta maxima este bine sa apelati la specialisti.

9. Temperatura interioara

Incercati pe cat posibil sa nu setati temparatura interioara la mai putin de 24 de grade, deoarece nu este confortabil si reprezeinta o cheltuiala in plus pentru fiecare grad setata mai putin de 24 de grade. Pentru fiecare grad sub 24, consumul de energie creste cu 5-7%.

10. Regula de 24

Daca temperatura exterioara este sub 24 de grade, atunci aparatul de aer conditionat trebuie oprit. Deschideti ferestrele.

Aceste sfaturi te ajuta sa te bucuri cu adevarat de un aer potrivit si curat. Al 11-lea sfat al nostru si poate cel mai important este: fiti mereu in legatura cu o echipa de profesionisti. Noi, Instalcom va garantam ca prin colaborare economisiti resurse, timp si energie.

Comments for this post are closed.